НОВИНИ

Издирват родителите на намереното бебе в Перник

След подаден сигнал на 112 снощи в пернишкия квартал "Тева" беше намерено мъртво бебе. Самоличността на родителите все още не е установена. Провеждат се разпити на свидетели, правят се експертизи и предстои да излязат резултатите от кръвните проби, взети от хора, съпричастни със случая, казаха от Окръжната прокуратура в Перник.

bnt avatar logo
от Ясмина Страхилова
15:45, 14.08.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Започнало е и освидетелстването на лица, свързани със случая, за да се изясни дали имат съпричастност с престъплението. Сигналът за откритото бебе е подаден снощи около 19:50, на телефон 112, от граждани:

Венцислав Алексов - регионален говорител на ОДМВР-Перник 00247: 00:19 Веднага на място са изпратени служители на полицията и представители на Бърза и неотложна медицинска помощ. Колегите констатират новородено бебе, което е починало, веднага трупа е закаран в Съдебна медицина за аутопсия и днес ще стане ясна причината за смъртта на детето. Провеждат се в момента процесуално-следствени действия и се издирват родителите на това детенце...00:44

От МВР съобщиха, че новороденото е със светла кожа, и по тялото му няма видими следи от насилие. Причината за смъртта ще стане ясна след аутопсията. Работи се по няколко версии, за да се установи причината за смъртта. Антоанета Сергиева живее близо до мястото, където е намерено бебето.

Антоанета Сергиева: Разбрахме за случая като излязохме със сина ми тука от входа. Беше дошла полицията и криминологията, бяха поставени ленти охранителни и два щита имаше там на полицията и после разбрахме, че нали е било открито новордено бебе. Снощи, по-късно минаха полицаите и ни попитаха дали знаем за някоя родилка или нещо бременна жена, в нашия вход нямаме, не знаем, ще разпитват в съседния - 5-ти блок.

По случая се води досъдебно производство. Процесуално следствените действия продължават под надзора на Районната прокуратура в Перник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голямото рок междучасие на БНТ1 с отличие за иновативен културен проект
"Голямото рок междучасие" на БНТ1 с отличие за иновативен културен проект
Спешна помощ няма да остане без връзка със 112
Спешна помощ няма да остане без връзка със 112