НОВИНИ

Изгнило дърво падна и рани жена до столичния булевард "Дондуков"

Изгнило дърво падна и тежко рани жена на улица "Тракия", пряка на столичният булевард "Дондуков". Инцидента е станал около 14:30 часа днес. Пострадалата е откарана в спешното отделение на ИСУЛ с тежки фрактури на таза и краката.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
17:45, 01.08.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

В ранния следобед 40-годишната жена, която по професия е архитект, преминава по столичната улица "Тракия", когато дървото пада върху нея. Преди инцидента почти всеки ден е минавала по тротоара, където е станала злополуката.

Татяна Фотева - очевидец: Дървото е паднало в гърба ѝ и буквално казаха, хора които са видели, че като е паднало дървото зад гърбът и направо я е събрало на две. И я е затиснало.

От ИСУЛ съобщиха, че няма опасност за живота на пострадалата жена и състоянието ѝ е сталбилно.

д-р Пламен Паликарски, Спешно отделение на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ": Самите травми на гръбначния стълб, таз и долни крайници са достатъчно сериозни, за да бъде активно проследявана.

Точно до мястото се намира и входът на център за работа с деца в неравностойно положение. Живеещите в района коментират, че е цяло чудо, че дървото не е паднало върху някое от децата. От Дирекция "Зелена система" на Столичната община съобщиха, че причината за падане на дървото е изгниване на корените.

Юлиан Андреев, г-л експерт, ландшафтен архитект, Дирекция "Зелена система", СО: Правена му е основна резидба, като гледам нали в момента, и щом не се е възстановило, то става потенциално опасно. Но не се знае кога ще изгният самите корени.

В района на булевард "Дондуков" тази година е имало премахване на сухи дървета. От общината заявиха, че след този случай вече ще премахват абсолютно всички сухи дървета и клони в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поскъпнаха дървата за огрев в Търговище
Поскъпнаха дървата за огрев в Търговище
Откриха завод за автомобилни части в Пазарджик
Откриха завод за автомобилни части в Пазарджик