НОВИНИ

Изграждат параклис на свято място над село Илинденци

Жители на село Илинденци в община Струмяни изграждат параклис на древно и свято място. Преди години пророчицата Ванга предрекла, че на това място ще бликне извор с лековита вода, която помага на хора със заболявания на очите. Затова святото място, където се строи новият параклис, се посещава от много вярващи и туристи.

bnt avatar logo
от Надежда Василева
17:32, 16.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Параклисът се строи близо до аязмото, което местните хора в Илинденци наричат „Целебен извор на Ванга”. Той се намира в местността Занданите над селото.

Илия Башлиев, кмет на село Илинденци, община Струмяни: „Баба Ванга е казала, че на тая местност ще излезе някаква вода, и тя ще е била лековита, обаче хората трябва да идват сутрин рано преди да изгрее слънце, за да могат да наплискат лицето. Водата е била лековита за очите.”

Местните хора подкрепят семейството от Илинденци, по чиято инициатива се гради храмът. Събират се и дарения за доизграждането му.

Илия Башлиев: "С каквото могат хората, помагат, някои с пари, някои даряват цимент или нещо друго - греди за изграждане на параклиса.”

Стените на параклиса вече са изградени, предстои да се направи покривът и след това да се изографиса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Простреляха и намушкаха британската депутатка Джо Кокс ​
​Простреляха и намушкаха британската депутатка Джо Кокс ​
Наказаха лекарка от Спешна помощ
Наказаха лекарка от "Спешна помощ"