НОВИНИ

Изграждат втора стена и лагери от затворен тип за бежанци в Унгария

Втората стена по сръбско-унгарската граница ще запази страната от наплив на мигранти от Турция. Това заяви днес премиерът на Унгария Виктор Орбан. По думите му не може да се разчита само Турция да се грижи за безопасността на гражданите на Европейския съюз и да възпира бежанската вълна.

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 17.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

В Унгария продължава ударното изграждане на лагери от затворен тип, които трябва да приютят търсещите убежище. В началото на март унгарският парламент прие поправки в правилата за мигрантите, според които те няма да имат право да напускат транзитните зони в граничните райони до окончателното решение за статута им.

Очаква се до края на март всички бежанци на територията на Унгария, включително семейства и деца без придружители, да бъдат настанени в специално подготвени контейнери. Действията на Будапеща предизвикаха остра критика на европейските институции и правозащитни организации.

Виктор Орбан - премиер на Унгария: Определено не е умна политика, че оставихме сигурността си в ръцете на турците и в същото време не спираме да ги хокаме, да отправяме срещу тях нападки, че не са достатъчно демократични. Непрекъснато създаваме конфликти с Турция. Не смятам, че тя няма вина в спора с Евросъюза, но европейският подход не изглежда адекватен .
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избори 2017:  Велизар Енчев и Емил Емилов
Избори 2017: Велизар Енчев и Емил Емилов
Избори 2017: Веселин Марешки, лидер на Воля
Избори 2017: Веселин Марешки, лидер на "Воля"