НОВИНИ

Изхвърлени храни с изтекъл срок на годност гният на пътя край Сливен

Изхвърлени храни с изтекъл срок на годност край Сливен. За това ни сигнализира нашият зрител Пламен Димов в рубриката My news. На снимките, които той ни изпрати, се вижда голямо количество патешки фенери и други разфасовки, изхвърлени в природния парк "Сините камъни" под Карандила. Сигнала провери нашият кореспондент в Сливен Веселин Цветанов.

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 18.08.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Импровизираното хранително сметище се намира на няколко километра след изхода на Сливен в посока село Ичера. На отбивки край пътя има купчини от опаковани патешки фенери и дреболии с изтекъл срок на годност преди месец, които са в активен стадий на гниене.

Веселин Цветанов: Освен, че гледката е неприятна, това е един от малкото случаи, в които се радвам, че телевизията все още не може да предава аромати.

Ежедневно по пътя минават десетки автомобили и спортуващи велосипедисти. Хората са шокирани от поредната човешка немарливост.

Жена: Мирише отвратително. В първия момент помислих, че е станал някакъв нещастен случай, защото мирише на труп.
Мъж: Ужас. Това е. Как ще е нормално. Казвам ви, с колегата си говорим - природата ни дава нещо, а ние като най-големите бунаци и боклуци го похищаваме.

Екипът ни подаде сигнал в Агенцията по безопасност на храните в Сливен. Оттам организираха спешна проверка.

Д-р Васил Върбанов - БАБХ-Сливен: Най-вероятно са от магазин изхвърлени, незаконно, разлагат се. Това, което смятаме да предприемем, и хора от общината дойдоха, и се разбрахме с тях да уведомят кмета и да се загробят на място.

Това, обаче е моментно решение на конкретен случай. От свои източници научихме, че в момента Българската агенция по безопасност на храните няма действащ договор с екарисажите в страната, което допълнително усложнява подобни ситуации. Развитие по темата очакваме през следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗП проверява сигнал от туристи, на които е отказано настаняване в Черноморец
КЗП проверява сигнал от туристи, на които е отказано настаняване в Черноморец
Заради сигнали за шум промениха графика за събиране на боклука в Пловдив
Заради сигнали за шум промениха графика за събиране на боклука в Пловдив