НОВИНИ

Изключиха режисьора на "Бохемска рапсодия" от списъка с номинираните за "Бафта"

Номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" Браян Сингър е била премахната от наградите "Бафта" заради обвиненията, че е тормозил сексуално непълнолетни момчета, съобщава Би Би Си. От "Бафта" заявиха, че въпреки това "Бохемска рапсодия” "остава номинирана" за най-добър британски филм, но номинацията на Сингър е била "прекратена".

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:52, 07.02.2019
Чете се за: 00:22 мин.
Още
изключиха режисьора бохемска рапсодия списъка номинираните бафта

Обвиненията идват от статия в списание "Атлантик", в която се цитират четирима мъже, които не са говорили публично преди. Сингър отхвърля обвиненията и ги нарича "хомофобско петно".

Той беше уволнен като режисьор на "Бохемска рапсодия" само три седмици, преди да приключат снимките, заради "неприлично поведение на снимачната площадка". Сингър обаче твърди, че е бил болен, а студиото "не е искало да се съобрази" с него по време на болестта му. Името му остава в надписите.

От "Бафта" казват, че обвинението за поведението на режисьора е "абсолютно недопустимо и несъвместимо" с техните ценности.

От академията казват, че "разбират, че Сингър отхвърля обвиненията" на подозрението остава в сила "докато проблема с обвиненията не бъде решен".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търсят трети руски агент за отравянето на Скрипал
Търсят трети руски агент за отравянето на Скрипал
Премиерът Борисов: Болници в мое управление няма да закрия, искам решение
Премиерът Борисов: Болници в мое управление няма да закрия, искам решение