НОВИНИ

Изкоп наводнил къща в “Западна промишлена зона”

Част от къща на варненската улица “Райко Даскалов” е наводнена от последните дъждове, сигнализира наша зрителка. Според нея причината е изкоп, направен от електроразпределителното дружество в града.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
18:15, 14.03.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Преди десет дни екип започва изкопни дейности по улица “Райко Даскалов” във Варна. Една от сградите, покрай които минава ровът, е домът на Павлина Павлова. Проливните дъждове от последните няколко дни са напълнили рова с вода.

Павлина Павлова
“Започна да ми пада мазилката, тука са ми и основите, напълни ми се и шахтата. Всичко ми беше пълно и в кухнята, но снощи аз виках гражданска отговорност и ми изпомпиха. И пак се напълни.”

Жената е успяла да подсуши наводнените места, но се опасява, че изкопът няма да бъде запълнен качествено и водата ще нахлува в дома ѝ при всеки дъжд.

Павлина Павлова
“Шефът, главният, каза, че точно това, те и работниците и този главният, който е с очилата, каза, че това трябвало да се сложи. Е, как ще сложиш мокра кал пак обратно.”

“Искате да ви укрепят?"

Павлина Павлова
“Да, да ми укрепят, защото от всичко това ми поддава стената, това искам.”

Според строителния екип, повод за притеснение няма. Изкопът е направен на 60 сантиметра от дома на Павлина, според изискванията.

Васил Севданов, отговорник по проекта
“Това, което го виждате тук, няма никакво свлачище. От дъжда се е напълнил ровът, той и надолу е пълен, не само тука. Дъжд има – пълни се, но това дето го видяхте, то е тяхната тръба там, запълнено с пясък, пропаднало малко. Ще го напълним, ще го трамбоваме и ще го възстановим.”

Работата по улица “Райко Даскалов” трябва да приключи до 22 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Драстични нарушения в Напоителни системи и в програмата за селските райони
Драстични нарушения в "Напоителни системи" и в програмата за селските райони
Три години от убийството на командоса Емил Шарков
Три години от убийството на командоса Емил Шарков