Изложба на Добромир Манев в галерия "Финес"

Ярките образи и красотата на света, който ни заобикаля, се превръщат в живописни видения за художника и актьор. Произведенията могат да бъдат разгледани до 28 май.

Айше Сали
от Айше Сали
преди 10 месеци
Чете се за: 00:26 мин.
Животът

Цветовете, изпълнени с живот, винаги будят възхищение. Събрани са от пътешествията на Добромир Манев и усещането за невидимата силата над обикновените хора. Крие се зад залезите от платната. И в окото, което винаги ни наблюдава.

Добромир Манев, художник: Това е обобщение на всичките ми видения. И затова съм нарекъл изложбата живописни видения. Те са плод на моите сънища, на моите наблюдения на природата. В моите картини има излъчване на страст, на любов, на светлина и това искам да го предам на моите зрители.

Две години ще изминат, докато идеята се превърне в изложба. За нея Добромир Манев е подбрал както картини, рисувани в Америка преди 20 години, така и произведения, едва напуснали ателието.

Ценителите на изобразителното изкуство могат да ги разгледат до 28 май, а надеждата на художника е в странните му сънища да намерим красота.

Топ 24
Най-четени