НОВИНИ

Изложба на екзотични риби в Бургас

Едни от най-красивите и екзотични риби от цял свят са на гости в бургаския културен център „Морско казино". Изложени са над 60 вида риби от всички океани и морета.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
12:41, 10.11.2019
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Семейство Таня и Николай Драмалиеви са собственици на живата експозиция. Заради изложбата са пренесли 29 аквариума и повече от 60 вида риби от цял свят. Показани са най- редките видове риби от Африка - риба Въже, риба Слон и определените за най-опасните риби в света, като рибата Тетрадон, която е и единствената кръстена риба в колекцията- казва се Йода и я хранят със специална вилица.

Черноморските видове са представени от попче „лихмус", скорпид, риба врана, еврейско попче и особено атрактивните за децата морски кончета.

Людмила Кутиева: Има и разработена виар реалност игра, която всеки, който си сложи виар очилата, 4 попада в една лодка в Черно море и може да хване различни видове черноморски риби.

Хване ли се риба, веднага излиза табелка с нейното име. Забавната игра се предоставя на всеки посетител и ограничения за възрастта няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голяма част от мечките в Белица заспаха зимен сън
Голяма част от мечките в Белица заспаха зимен сън
20 години от освещаването на църквата Успение на Пресвета Богородица
20 години от освещаването на църквата "Успение на Пресвета Богородица"