НОВИНИ

Изложба на "Междузвездни войни" в Лондон

Специална изложба, посветена на "Междузвездни войни", отваря врати в лондонския музей Мадам Тюсо. Фенове на филмовата сага могат да се запознаят отблизо с оригинални реквизити, костюми и модели на любимите си герои.

bnt avatar logo
от Лилия Мустакова
07:45, 16.11.2016
Чете се за: 00:57 мин.
По света

Изложбата е съставена от над двеста експоната от поредицата на Джордж Лукас - оригиналните костюми от първите шест филма, включително на Дарт Вейдър, носен от актьора Дейвид Праус, кукла на Йода и модел на Хан Соло от "Завръщането на джедаите," с лика на Харисън Форд.

Софи Десбиен, Директор Комуникации, музей "Мадам Тюсо": Посетителите на изложбата ще могат да проследят еволюцията на двама от главните герои - Люк и Анакин Скайуокър.

Посетителите могат да се насладят и на специално интерактивно приключение, в което да създадат своята собствена история в "Междузвездни войни."

С помощта на интерактивни гривни и екрани, гостите могат да посочат приликите между себе си и легендарните филмови герои.Според отговорите им, те ще бъдат класирани или като джедаи, или като последователи на тъмната страна на силата.

Софи Десбиен, Директор Комуникации, музей "Мадам Тюсо": Надяваме се, че ще породим въпроси за това какъв си. Как стана такъв и защо?

Изложбата е поставена в чест на една отминала ера на филмовото изкуство от старата школа, преди еволюцията на компютърната графика, позната от модерните блокбъстъри.

Софи Десбиен, Директор Комуникации, музей "Мадам Тюсо": В онези дни, филмовото изкуство е било доста различно. Голяма част от реквизитите са ръчно направени и много от експонатите, които ще видите тук, са създадени, за да бъдат използвани само в определени сцени.

Един от най-емблематичните експонати са очите от оригиналната кукла на популярния герой Джаба Хатянина.

Софи Десбиен, Директор Комуникации, музей "Мадам Тюсо": Това е единственото, което е останало от Джаба. Латексът не е издръжлив и не може да оцелее толкова години, разпада се.

Изложбата "Междузвездни войни" ще е отворена за посетителите на Мадам Тюсо в Лондон до септември следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Консумираме недостатъчно бобови култури
Консумираме недостатъчно бобови култури
Проф. Екатерина Михайлова: И без загуба на изборите за ГЕРБ, щеше да има оставка
Проф. Екатерина Михайлова: И без загуба на изборите за ГЕРБ, щеше да има оставка