НОВИНИ

Изложба на Никола и Добромир Манев

След десетилетия самостоятелно творчество художниците Никола и Добромир Манев се събраха за първа съвместна изложба в галерия "Форум". По какво си приличат и по какво се различават двамата братя в изкуството разказва Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
22:32, 09.03.2016
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Двама братя. Двама големи художници. Два различи темперамента, но за първи път в една изложба. Никола и Добромир Маневи събират своите творби, за да пренесат братското чувство и в изкуството.

Добромир Манев, художник: Творците не се събират заедно. Особено братята, но това е някакво чудо, че брат ми прие това с чисто сърце и каза: Добри, ако имаш кураж, направи го. Кольо по-скоро е по-овладян, защото той е един голям майстор, а пък аз все още. Е мене като един млад художник бушуват тези страсти.

А смелостта и вдъхновението се крият навсякъде - в къщите на "Тунис", по "Парижките покриви", та чак на "Морското дъно" и в "Космоса".

Добромир Манев, художник: Целият свят си прилича. Хората, с които имаш общ език, са навсякъде.

Никола и Добромир не са единствените майстори на четката в рода. Като добър художник се славел и техният баща, а днес дъщерята на Никола Манев продължава традицията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигнал за бомба на Летище София (СНИМКИ)
Сигнал за бомба на Летище София (СНИМКИ)
Двама българи са арестувани в Милано
Двама българи са арестувани в Милано