Илюстрации на Ясен Гюзелев по творби на Жул Верн и Александър Сергеевич Пушкин в галерия "Арте". Приключения, фантастика и тайни от страниците на "Пътешествие до центъра на земята" и "Дама пика" се превръщат в образи, които допълват любимите книги на много поколения. Изложбата може да бъде разгледана до 26 октомври.

Нова среща с фантастичен свят и смахнатия професор Линденброк, който го открива.

Ясен Гюзелев, художник: Носи много романтика, много приключенски дух, който исках да пресъздам. Читателят да го усети заедно с мен.

Вулканът, пещерата, животните, изчезнали преди хилядолетия, и неподозираният океан са сред моментите от "Пътешествието до центъра на земята", които ще познаем в илюстрациите на Ясен Гюзелев. Представя ги за първи път в София.

Ясен Гюзелев, художник: Като препрочетох книгата, отново се върнах в юношеските си години с тези мечти за приключения, далечни пътешествия, невиждани места.

Има един въпрос в тези книги: А защо пък не? А защо пък да не е възможно и това. И така, духом потегляш.

Още няколко илюстрации трябва да създаде Ясен Гюзелев, за да стигне до края това пътешествие по Жул Верн. После то ще започне отначало за читателите в Испания, които първи ще вземат в ръце илюстрираната книга.