НОВИНИ

Изложба "Разгневени монолози" отбелязва 70 години от рождението на Велко Кънев

Изложбата "Разгневени монолози", посветена на големия актьор Велко Кънев, беше открита в Градската градина. Поводът е 70-ата годишнина от рождението му. Експозицията се състои от 32 пана, показващи снимки, документи и рецензии от театралната сцена и филмовата кариера на актьора. Организатори на събитието са Съюзът на артистите в България и Столичната община.

БНТ2-София
от БНТ2-София Теодор Златков
20:01, 19.03.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Лошото време не попречи на приятелите и колегите на Велко Кънев да се съберат на официалното откриване на изложбата и да си спомнят за него.

Емил Розов, журналист: "Запомнил съм Велко с тънкото му чувство за хумор, запомнил съм го и с това, че той първоначално изглежда тъжен, но после като го опознаеш - е с тънък хумор и самоирония. Голям човек. Голям актьор."
Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България: "Велко беше човек, който предаваше енергията си от разстояние с всички тези разгневени монолози и с тези разгневени свои мисли."
Адела Пеева, режисьор - "Съседката": "Хората усещат не само добрия актьор, но и добрият човек и чувствителният човек и актьор."

Изложбата се фокусира върху работата на Велко Кънев в театъра, където е изиграл над 40 роли.

Дора Кънева: "Една негова колежка казваше, че той толкова се е сраснал в театъра, че да има как да не излиза от тази сграда."

Връх в театралната кариера на Велко Кънев е постановката "Великденско вино", за която през 1994 година печели Аскеер за най-добра мъжка роля.

Дора Кънева: "Аз съм много благодарна на Съюза на артистите и на Столична община за тая идея да се отбележи 70-ата годишнина от рождението му. Надявам се тая изложба да напомни на хората какъв актьор беше Велко."

За реализиране на изложбата материали са предоставили Съюзът на артистите, Народният театър, Сатиричният театър и режисьорите Адела Пеева и Людмил Тодоров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Башар Асад направи рядка публична поява в Източна Гута
Башар Асад направи рядка публична поява в Източна Гута
Световни реакции за изборната победа на Путин
Световни реакции за изборната победа на Путин