НОВИНИ

Изложба в подкрепа на "Българската Коледа"

Продължават инициативите в подкрепа на кампанията "Българската Коледа". Благотворителна изложба в галерия "Европа" е посветена на кампанията и 20% от продажбите на картини ще бъдат дарени на болни деца. Изложбата ще продължи до 20 януари.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
20:11, 09.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Всички произведения в галерия "Европа", които са над 500, участват в благотворителната инициатива. Включени са над 100 художници в областта на живописта, графиката и скулптурата. Повечето от авторите са българи.

Елена Хаджистоянова - галерия "Европа": "За съжаление са продадени само три картини до момента, но се надявам, че до 20-ти януари ще има повече продажби".


;

В благотворителната коледна изложба се включват и деца от школата по изобразително изкуство на галерията и от читалище "Христо Ботев" - град Нови Искър. С голяма радост те прегръщат идеята за тази инициатива и изработват картички. След края на изложбата ще стане ясно колко средства са събрали в тази кутия.

Елена Хаджистоянова - галерия "Европа": "Каня всички български граждани и те да се включат в тази инициатива, освен да имат хубаво произведение, да помогнат на "Българската Коледа".

До този момент кампанията е събрала близо 1,8 млн. лева. През цялата година всеки, който иска да дари надежда за болните деца може да го направи с СМС на кратък номер 1117.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Артур Мас потвърди, че се отказва от нов мандат
Артур Мас потвърди, че се отказва от нов мандат
Седемте лъча на еволюцията отново е на книжния пазар
"Седемте лъча на еволюцията" отново е на книжния пазар