НОВИНИ

Изложба в помощ на Росина Русева

Росина Русева е известна на повечето варненци с многобройните благотворителни акции, които организира. Сама изработва фотоколажи, продава ги, а средствата дарява на нуждаещи се хора. Каузата, която подкрепя сега, е собственото ѝ лечение.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
20:00, 31.10.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Намираме Росина в търговски център във Варна. Тук тя продава колажите си, а само етаж над нея се намира благотворителна изложба на сдружение „Творецът в мен“, която дарява 30 процента от всяка картина, за нейното лечение.

Росина Русева
"И искам да кажа, че това са автори, които също са инвалиди и за развитието на едно общество се съди по отношението им към инвалидите."

Специалисти са дали надежда на Росина, че след 46 години, прекарани в инвалидна количка, ще може да проходи и да се грижи сама за себе си след терапия с електроимпулси.

Росина Русева
"За тази терапия няма значение на каква възраст е човек. Има значение колко са съхранени мозъчните и двигателните функции."

Росина заминава за Полша на 20 ноември, където ще се лекува 28 дни. Благодарна е на всички, които с даренията си са направили това възможно. Росина се надява, след като се върне, отново ще може да изложи творбите си, за да събере нужната сума за втория етап от лечението в Полша.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР-ове затвориха шест гранични пункта
ТИР-ове затвориха шест гранични пункта
Търси доброто: Вики от Пловдив скоро ще има колело
"Търси доброто": Вики от Пловдив скоро ще има колело