НОВИНИ

Изложбата "Живите динозаври” пристигна във Варна

Една от най-известните и атрактивни изложби в света „Живите динозаври“ ще гостува във Варна oт 10 юли до 3 септември. Тя предлага едно незабравимо пътешествие в праисторическото време, като ни среща с най-големите животни, обитавали някога планетата.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова/Георги Христов
19:50, 11.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Изложбата ще представи 24 вида движещи се динозаври и скелети на динозаври в реални размери, включително и най-популярният сред децата Т-Рекс, с височина над 7 метра.

Дан Фироу - организатор на изложбата
“Изложбата е единствена по рода си в света. Тя представя по атрактивен начин отдавна изчезналите господари на света. Експозицията „Живите динозаври“ е гостувала на Аржентина, Сингапур, Южна Америка, Холандия, Италия, Румъния, Кипър, Гърция. От началото на нейното представяне е видяна от повече от 10 млн посетители”

Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл, което прави фигурите толкова реалистични.

Дан Фироу - организатор на изложбата
“Необходими са няколко минути на посетителите, за да се пренесат милиони години назад. Посетителите ще научат и любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, как са ловували и как са отглеждали малките си.”

Изложбата е част от програмата на Варна като Европейска младежка столица. Подредена е в пространството под Пантеона в Морската градина и ще бъде отворена за посетители от 10:00 до 22:00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Македония бе разбита най-голямата досега група за трафик на мигранти
В Македония бе разбита най-голямата досега група за трафик на мигранти
Случаят КТБ е тест за институциите в България
Случаят КТБ е тест за институциите в България