Строителният предприемач Здравко Ангелов, който подаде сигнал, че кметът на пловдивския район „Северен“ му е поискал подкуп от 60 000 лв., ще оповести цялата истината по случая, но едва след като разследването приключи. Пред БНТ Ангелов заяви, че има какво да каже, но не иска да пречи на следствието. В края на миналата седмица кметът на района Ральо Ралев бе арестуван по подозрение, че е поискал подкуп за издаване на разрешение за строителствота на нова кооперация.

Пловдив

Не открихме Здравко Ангелов на посочения на фирмите му адрес и на мястото на единствената засега построена от него сграда. По телефона той беше лаконичен - ще разкаже всичко, но след края на следствието.

Здравко Ангелов, строителен предприемач: Цялата истина, всичко ще разкажа, но нека не пречим на прокуратурата и органите на реда да си свършат работата. Искам наистина да дам изявление, понеже нещата в района наистина бяха станали брутални и това, което излиза, си е самата истина.
Ральо Ралев е обвинен за искане на 60 хил. лв. подкуп и търговия с влияние

Ральо Ралев е обвинен за искане на 60 хил. лв. подкуп и търговия с влияние

Кметът на пловдивския район Северен е обвинен за искане на 60 хиляди лева подкуп и търговия с влияние. Като обвиняем за помагач на Ральо Ралев е привл...

Днес от Камарата на строителите в Пловдив съобщиха, че Ралев и администрацията му с месеци са бавели и строителните разрешения за изпълненията на програмата за саниране.

Пламен Иванов, председател на Камарата на строителите в Пловдив: След много опити да бъдат издадени от „Северен" се издадоха от голяма община. Това затрудни максимално изпълнението на санирането на тези блокове. Ами не намерих логична причина, освен това, че създавайки човек трудности, очаква да му почукат на вратата - примерно за преодоляването на тези трудности.
Съдът остави в ареста кмета на район „Северен“ Ральо Ралев

Съдът остави в ареста кмета на район „Северен“ Ральо Ралев

Специализираният наказателен съд остави в ареста кмета на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев. Той е обвинен за искане на подкуп от 60 пил. лв. от...

Досега в Строителната камарата няма постъпили сигнали за корупция в града.

Пламен Иванов, председател на Камарата на строителите в Пловдив: Това е много интимно преживяване и никой не се хвали от добрите строители, че е участвал в подобна схема. За мен е извратено да плащаш, за да работиш.

Подалият сигнала срещу кмета предприемач Здравко Ангелов не е член на Камарата на строителите и фирмите му не са вписани в техните регистри. Ангелов бил почти непознат за бранша. Междувременно в район „Северен" започна подписка в защита на задържания Ральо Ралев.