COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Изоставено във Великобритания бебе беше върнато в България

Председателят на Държавна агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова посрещна на Летище София 8-месечно българско бебе, изоставено във Великобритания. Момиченцето беше придружавано и предадено от представители на британските социални служби, проследявали до момента полаганите грижи за него.

от БНТ
21:15, 01.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
изоставено великобритания бебе беше върнато българия

Държавната агенция за закрила на детето работи по случая от месец март 2018 г. след получена информация от Посолството на Република България в Лондон за изоставено бебе от българска гражданка. Експертите извършват детайлно проучване на случая.

За съжаление, се установява, че майката и нейните близки не желаят да се грижат за него. Затова първоначално то е настанено в приемно семейство на територията на Великобритания. След решение на компетентния съд там, детето се завръща в България и за него е предприета мярка за закрила "настаняване в приемно семейство". Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване в страната ни.

Най-вълнуващият момент за всички беше този, в който приемната майка взе бебето в ръцете си. Тя с трепет очаква неговото пристигане от няколко месеца и вече е приготвила всичко необходимо за отглеждането на момиченцето. Това е третото бебе, за което жената ще се грижи със съпруга си. Предишните две деца вече са осиновени и са щастливи с новите си родители.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Турция започва сондажи за нефт и газ край Кипър
Турция започва сондажи за нефт и газ край Кипър
37-ми военен контингент ще участва в мисията на НАТО в Афганистан
37-ми военен контингент ще участва в мисията на НАТО в Афганистан