НОВИНИ

Изслушване в американския Сенат заради дезинформацията за ваксините

В американския Сенат се състоя изслушване по въпроса за имунизациите и разпространението на невярна информация за тях. Изслушването се случва на фона на епидемия от морбили в Съединените щати.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:46, 06.03.2019
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Тийнеджърът от Охайо Итън Линденбъргър стана популярен в САЩ като момчето, което се ваксинира, въпреки убеждението на майка си, че ваксините са опасни. Той застана пред американския Сенат, за да разкаже своята история.

Итън Линденбъргър, ученик: През целия си живот съм бил без редица ваксини, като например срещу морбили, варицела и дори полиомиелит. През декември 2018 г. започнах да наваксвам с имунизациите, въпреки неодобрението на майка ми.

Според Итън надеждната информация е решаваща за борба с епидемия от предотвратими болести. С това мнение са съгласни сенатори и експерти.

Сенатор Ламар Александър, Тенеси: Важно е тези, които имат въпроси за ваксините, особено родителите, да се обърнат към надеждни здравни експерти. Това се отнася до много теми - информацията, намерена в интернет, не е непременно вярна.

Към момента в страната са регистрирали 206 случая на морбили в 11 щата, като по-голямата част от тях са в щатите Ню Йорк, Илинойс и Вашингтон.

В САЩ родителите могат да прилагат лични, философски и религиозни убеждения, за да избегнат имунизация на децата си, но някои щати обмислят премахване на подобни привилегии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: Отхвърлянето на ветото за Изборния кодекс е сделка между ГЕРБ и ДПС
Нинова: Отхвърлянето на ветото за Изборния кодекс е сделка между ГЕРБ и ДПС
Единодушно: НС отхвърли президентското вето за Изборния кодекс
Единодушно: НС отхвърли президентското вето за Изборния кодекс