НОВИНИ

Изтеглят закъсали тирове край Карлово

Над 10 тира закъсаха на околовръстния път в Карлово заради непочистена пътна настилка. Наложи се военна техника на 61-ва Стрямска механизирана бригада да издърпа тежкотоварните автомобили. Движението бе преустановено за около 2 часа.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
18:57, 18.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

За втори път след обилните снеговалежи се наложи техника на военните да помага да бъдат издърпани закъсалите тирове и то точно в този участък на града. Според шофьорите че пътищата са най-зле поддържани в района на Карлово

Идвам от Северна България. Северна България е по-почистена, отколкото тука. Допреди малко сме карали на асфалт. До Чукурлиския баир беше на асфалт. Може ли до Баня да е перфектен пътят, насам да е така лед?

Ангажимент за поддържане на този участък от пътната мрежа носи Общината. От там казаха, че се е наложило да пренасочат техниката на фирмата, с която имат сключен договор в други населени места.

Стойо Карагенски - зам.-кмет на Карлово
"Пренасочихме някои от машините. Управителят на фирмата знае, специално му е обърнато тука внимание, но виждате, че когато не е опесъчено, се получават тези проблеми."

Заместник-кметът каза, че снегопочистващата фирма вече е глобена с 2000 лева. Общината от дълги години настоява агенция "Пътна инфраструктура" да поеме отговорност за поддържане на околовръстния път в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снегорин едва не предизвика взрив във Велико Търново
Снегорин едва не предизвика взрив във Велико Търново
Байрактаров: Минимална пенсия от 300 лева е нещо реално изпълнимо
Байрактаров: Минимална пенсия от 300 лева е нещо реално изпълнимо