НОВИНИ

Известни личности с видеоуроци по всички предмети за училище

Известни личности с видеоуроци по всички предмети за училище. Инициативата е на образователния портал "Уча се" и цели да засили интереса на децата като им представя дори най-сложните теми от учебниците по разбирам и забавен начин.

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:01, 16.12.2017
9803
Чете се за: 00:48 мин.
Още

"Здравейте, аз съм Мария Илиева - вашата любима певица и днес ще ви разказвам за атомното ядро."

Трудно е да обясниш и разбереш това, което не можеш да видиш с просто око, да го докоснеш или да си го представиш. Тук на помощ идват видеоуроците.

Дарин Маджаров - "Уча.се": Учениците супер много се кефят Мария Илиева да ти разказва за атомно ядро.

И така информацията не е само между кориците на учебника. Наум Шопов, Ралица Паскалева, Луиза Григорова, Дивна, Димо Алексиев, Део и още много популярни лица застават зад инициативата.

Дарин Маджаров - "Уча.се": Идеята е да покажем на учениците, че и техните идоли са работели здраво, учели са здраво, развивали са свои умения, за да постигнат своите успехи. Известните хора много се раздадоха, защото те също го виждат като кауза да помогнем на учениците да учат повече и да постигнем все по-добри резултати.

Актрисата Дария Симеонова се върнала в пети клас. Припомнила си уроците по история набързо. Но предлага на учениците да затворят очи и да полетят над картата на миналото.

Дария Симеонова - актриса: Един от най-големите проблеми според мене е начина, по който се поднася материала в училище и това, че този материал заради начина, по който бива поднесен не е интересен на децата. Съответно те зубрят наизуст, не разбират точно какво учат.

За месеците, в които се реализира идеята - тя вече намира много последователи, затова заснемането на видеоуроци с популярни гласове продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Какво се случва с човешкото тяло по време на полет?
​Какво се случва с човешкото тяло по време на полет?
Закриват Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие в Димитровград
Закриват Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие в Димитровград