COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Кабелни оператори протестираха срещу акцията на ГДБОП

Кабелни оператори излязоха на протест пред Министерския съвет. Те настояват за равен достъп до пазара. Протестиращите осъдиха остро спецоперацията на ГДБОП в няколко града на България, заради която клиентите им претърпели сериозни загуби. Причината за акцията, проведена съвместно с Европол, са системно нарушавани според прокуратурата авторски права на национални телевизии, като не са им заплащани дължимите такси за разпространение на тяхна продукция.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
17:51, 19.06.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Представители на кабелни оператори от Южна България се обявиха против определенията, че са пирати, с аргумента, че плащат данъци и осигуровки.

Валентин Георгиев - изпълнителен директор на Националното сдружение на кабелни оператори "Клуб 2000": При тази операция на ГДБОП беше преустановена тотално работата на операторите. Беше преустановена работата не само на подозираните в нарушение телевизии, но на на абсолютно всички кабелни телевизии, вкючително и тези, които имаха изрядни документи.

Протестиращите твърдят, че в нарушение на съдебно разрешение е иззета не само техника за разпространение на телевизия, но и техника за доставка на интернет. Това, по думите им, е затруднило бизнеса в района. Министърът на вътрешните работи обаче беше категоричен, че действията на спецполицаите са били насочени единствено към телевизионна апаратура без съответния лиценз и акцията е проведена под надзора на прокуратурата.

Младен Маринов- министър на вътрешните работи: Операцията беше проведена, включително и съвместно с Европол, и наистина касае много сериозен проблем, както за имиджа на страната, така и държавния бюджет, тъй като това са дейностите, извършвани на тъмно, водят до щети за държавния бюджет.

Националното сдружение на кабелните оператори Клуб 2000 внесе отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с 10 конкретни искания. Едно от тях е именно за равни условия за бизнес.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
#60 секунди без COVID-19: Уди Алън - аутсайдерът на Холивуд
#60 секунди без COVID-19: Уди Алън - аутсайдерът на Холивуд
Отвъд границите: Никола Пиперков: История на изкуствата – пътуване в миналото
"Отвъд границите": Никола Пиперков: История на изкуствата – пътуване в миналото