НОВИНИ

Кабинетът отпусна средства за нова зала за отбора по художествена гимнастика

На последното си заседание за тази година правителството отпусна милион и половина лева за нова зала за Националния ни отбор по художествена гимнастика. Така кабинетът спази обещанието си, дадено през септември.

Александър Марков
от Александър Марков
12:02, 27.12.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Очаква се залата да бъде готова до края на 2019 г.

Бойко Борисов - министър-председател: "Ние трябва да си изпълняваме ангажиментите. Иначе всички обичат да се снимат много, а като трябва да се построи зала, като трябва да се върши работа, малко мераклии се явяват. Младен трябваше да даде един декар от вътрешното министерство. Дали сте го? Добре! То, за да се разшири, трябва да се вземе от някъде - такъв е животът".
Красен Кралев - министър на младежта и спорта: "Тя ще се разполага на около 10 метра встрани от сегашната зала. Предполагам, че точни срокове не можем да дадем. В момента, в който се проведе обществена поръчка, тогава ще знаем кога ще бъде готова залата, но при всички случаи до края на следващата година би трябвало да бъде открита най-късно".
Илиана Раева - президент на Българската федерация по художествена гимнастика: "За нас днес е исторически ден за българската художествена гимнастика. Това е най-красивият коледен подарък, който може да получи националният отбор по художествена гимнастика. Години наред сме мечтали да имаме зала, която може да побере всички национални гарнитури и да можем да тренираме така, че нашите успехи не само да продължават, но и да стават и по-големи. Всички ние сме безкрайно благодарни на г-н Борисов и правителството на България".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Средновековен рицарски замък в Сирия се нуждае от спешна реставрация
Средновековен рицарски замък в Сирия се нуждае от спешна реставрация
Взрив пред църква в Атина
Взрив пред църква в Атина