НОВИНИ

Как да направим коледната ваканция по-интересна за децата?

Коледната ваканция е все по-близо. А с нея родителите започват да се замислят какви интересни занимания да организират за децата си, за да осмислят свободното им време. Ето и някои полезни съвети за по-забавно прекарване на зимната почивка.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
10:12, 16.12.2017
Чете се за: 01:06 мин.
Още

Кънките на лед са един страхотен начин децата да се забавляват и да спортуват. В София има няколко ледени пързалки, които разполагат и с професионални инструктори, както е в комплекса в кв. "Зона Б-5". Пързалката отвори врати за посетители на първи декември.

Цвети Божидарова - спортен мениджър: Ценоразписът включва сесията сутрин от 8:30 до 9:30 ч. от понеделник до неделя да бъде безплатна за децата от детските градини и училищата.

Истинска зимна приказка предлагат на децата в един от столичните търговски центрове. На уникален Леден остров шейната на дядо Коледа очаква всички малки и пораснали деца. До 26-и декември посетителите ще могат да ловят риба в леденото езеро, да играят със снежни топки и да участват във вълшебни коледни работилници. Ще има и томбола с награди.

Александра - мениджър: Подготвили сме специална програма с коледен календар... може да съберат три печата и ще участват за различни награди. Сред тях има ски уроци, пособия за рисуване, за родителите по една бутилка пенливо вино.

Ако пък искат да съчетаят полезното с приятното добър вариант е Детският научен център "Музейко". Там има различни ателиета и работилници, в които децата се забавляват и учат. Такива са научните арт ателиета за снежинки и камбанки.

Бистра Кирова - директор на Детски научен център "Музейко": В снежинките си говорят за това как се формират кристалите, как се образуват снежинките и след това си изработват снежинка, която могат да си занесат в училище. Ателието с камбанките е насочено към звука, как се формира звука в една камбанка. Изработват си камбанки, които отново могат да занесат в класната стая и да си украсят.

Децата могат да изработят и хранилки за птици и да се изправят пред различни космически предизвикателства в специална зала. А най-новото, което предлага тази година детският научен център е годишна карта на цена от 30 лв. с неограничен достъп. Промоционалната ѝ цена важи до 23-ти декември. Зимната ваканция е една чудесна възможност деца и родители да са заедно, а за да бъде още по-незабравимо усмивките и позитивното настроение са задължителни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пловдив започва фестивалът Златен ритон
В Пловдив започва фестивалът "Златен ритон"
Националната библиотека с подарък за Коледа към читателите
Националната библиотека с подарък за Коледа към читателите