НОВИНИ

Как да си изберем надеждна кола „втора ръка“?

Как да купим качествен автомобил втора ръка е въпросът, на който ще получите отговор в това видео. Най-големите капани за потребителя и порочните практики на нелоялните търговци разкриваме съвместно с "Асоциацията на вносителите на автомобили" и "Комисията за защита на потребителите".В най-новата история на България вносът на автомобили преминава през дълъг път на законодателни промени и различни обстоятелства около регистрацията на колата. Въпросът за качеството обаче, винаги е стоял пред потребителя, особено когато търси автомобил на старо.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
09:28, 08.02.2017
25477
Чете се за: 00:34 мин.
Още
Любомир Доросиев, зам-председател на АВА: "Годините назад имаше огромен глад за автомобили в България. Знаете, че по комунистическо време беше проблем човек да регистрира кола от чужбина."

От тогава условията и пазарът са се променили драстично.

"Аз съм един от първите в този бизнес. 1989 година започнах да внасям автомобили в България, правил съм три автокъщи до сега", каза Доросиев.

Дългогодишният му опит сочи, че една от основните предпоставки за измами в бранша се корени в нелоялната конкуренция.

"Най-големите клопки при нас в асоциацията идват и най-често жалби идват от Дупница и Горубляне, защото там хората работят на парче. Има много от така наречените автокъщи, в които човек наема срещу дадена сума паркомясто и залага въпросния автомобил без да гарантира качеството. Продава този автомобил на клиента, на другия ден има проблем в автомобила, клиентът се връща, човекът го няма. Той вече е освободил това паркомясто, наел си е някъде в друг район друго", каза Доросиев.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази вечер В кадър: Енергетика под пара
Тази вечер "В кадър": "Енергетика под пара"
Намеса на армията след стачка на полицията в Бразилия
Намеса на армията след стачка на полицията в Бразилия