НОВИНИ

Как да сме красиви и през студените дни?

Очакват ни поне още два студени месеца, в които външният ни вид също има нужда от грижа. Как студеното време вреди на кожата и косата ни, как да ги предпазваме и какви са модните тенденции за макиаж тази зима?

Диана Миткова
от Диана Миткова
09:27, 15.01.2017
Чете се за: 01:54 мин.
У нас

В студените зимни дни често се случва дамите да разчитат на грим и прическа, за да внесат повече настроение в деня си. Но за да стои един грим още по-добре, трябва преди това да обърнем внимание и върху здравето на кожата. Добрата хидратация е един от най-ключовите елементи за красива визия.

Д-р Нора Буеши:
"В момента тенденцията е да се използват олиа, които имат 24 часова хидратация или наистина меки синтети, които много добре поддържат хидробаланса."

Освен дълбоко хидратиращите кремове за лице кокосовото и какаовото масло се оказват едни добри природни алтернативи срещу суха кожа. Дерматолозите съветват да не се правят експерименти с богати на различни съставки домашни маски, за да се избегне алергична реакция. Правилният подбор на козметични средства трябва да става след лекарска консултация, но ето и няколко безплатни съвета.

Д-р Нора Буеши:
"Да не се взимат много горещи душове, както и да не се измива лицето с много агресивни сапуни. Трябва да много меки, да не съдържат алкохол, алкални сапуни или да са много парфюмирани."

За да предпазваме и косата си има доста трикове, които може да прилагаме в снежните дни.

Мария Илиева - фризьор-стилист:
"От шапките, от шаловете косата малко повече може да се омазнява, но не трябва да злоупотребяваме с честото миене. При мъжете също се получава този ефект с омазняването на коса, затова ние ги съветваме примерно ако я мият всеки ден да я измиват един път с шампоан един път само с вода, за да не се пресушава самия скалп."

В домашни условия маските с чисти природни масла и тук се оказват един много добър и достъпен вариант. Препоръката е да се нанасят само в краищата на косата, за да се избегне омазняване на скалпа.

Мария Илиева - фризьор-стилист:
"Арганът е много подходящ за зимата, кокосовото масло, рициновото масло. Добре е и ампули да се слагат, добре е и косата да се подстригва по-често, защото студеното време я кара да цъфти и изсушава косъма. Това, което е добре да се прави през зимата е никога да не се излиза навън с мокра коса, понеже от студеното време тя замръзва".

След като сме се погрижили за здравето на косата и кожата, е хубаво да знаем, че фон дьо тенът като основа на грима трябва да бъде обогатен с витамини.

Светлана Арсова - гримьор и преподавател:
"И крема, и гланца, всичко да има витамини. Всичко да има UV защита, която да пази. Слънцето не го виждаме, но то не е по-малко силно. Според мен зимно време гримът е задължителен, защото освен че ще предпазва кожата, той ще даде и едно настроение."

Най-модерното тази зима в грима е кожата да бъде сияйна, а скулите светещи. Това може да постигнем като подчертаем скулите с highlighter в по-студени нюанси.

Светлана Арсова - гримьор и преподавател:
"В световен мащаб наблюдаваме един по-лек, по-изчистен вариант на грима. Eдин бюти грим за мен трябва да бъде по-скоро освежаващ отколкото силно забележим".

Кокосовото масло се оказва един от най-добрите начини за хидратация. Зимата пък, за да сме най-модерни може да използваме сенки за очи в гамата на бледо розово, люляково или ментово зелено. В комбинация обаче с тъмно матово червило.

Но тъй като матовото червило изсушава устните, през зимата професионалните гримьори препоръчват под него да се нанася хидратиращ гланц. А един от най-добрите лекове за красив и здрав външен вид си остава балансираният начин на хранене, обогатен с много витамини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести срещу Тръмп във Вашингтон
Протести срещу Тръмп във Вашингтон
Атанасова: За 10 години във властта ГЕРБ е направила най-много компромиси
Атанасова: За 10 години във властта ГЕРБ е направила най-много компромиси