НОВИНИ

Как да спечелиш безплатна езикова ваканция във Великобритания?

"Независимостта - какво е тя за мен" - това е темата, по която ще могат да разсъждават всички ученици на възраст между 13 и 18 години, за да спечелят безплатна езикова ваканция във Великобритания, осигурена от британска организация. Да обогатят езиковите си познания, да се запознаят с връстници от целия свят и да се забавляват - това обещават на учениците организаторите на конкурса. И като доказателство - разказват историята на Томислава Стоева от Русе, която печели подобен конкурс миналата година и заминава за щатите.

Милена Кирова
от Милена Кирова
09:00, 09.04.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Едно есе на английски, написано в последния момент - за една нощ - сбъднало една мечта на единайсетокласничката Томислава Стоева. Точно преди година момичето описва кои са първите 5 неща, с които асоциира САЩ. Най-важното сред тях - за нея Америка е страната на свободния дух. Печели първа награда и заминава, за да усети този дух.

Томислава Стоева - ученичка в 11 клас в Гимназията по европейски езици "Св. Константин - Кирил Философ": Беше много интересно да науча и за различната култура и традиции.

Томислава се запознала с ученици от Тайланд, Китай, Русия, Украйна, Венецуела. Освен езиковите уроци, изучавала и биология - но не само на теория, а и на практика.

Томислава Стоева - ученичка в 11 клас в Гимназията по европейски езици "Св. Константин - Кирил Философ": Там преподавателите бяха прекрасни. Те успяваха да работят индивидуално с всеки един човек.

И от Щатите към Великобритания - Лондон е тази година мястото, където един български ученик ще може да отиде на безплатна езикова ваканция тази година. Независимостта - това е темата за размисъл. Всеки може да изрази себе си, мислите си чрез есе, мини филм, да напише стихотворение или дори песен.

Ирина Христова - консултантска компания за обучение в чужбина: Търсим оригиналност и търсим силна идея, за да може именно този ученик, който има представа за своята независимост да отиде и да преживее една седмица в езикова ваканция в чужбина.

Организаторите на конкурса уверяват, че нивото на английски език ще бъде съобразено спрямо възрастта на децата.

Ирина Христова - консултантска компания за обучение в чужбина: В рамките на езиковата ваканция има обучение по английски, комбинирани с обучение по предмет по избор.

Най-доброто есе ще превърне един български ученик в победител. Наградният фонд за него е 1 250 британски лири, които ще покрият обучението и настаняването във Великобритания. Транспортът е за сметка на родителите. Срокът за кандидатстване в конкурса е от 27 март до 28 април включително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да говориш музиката с тялото си
Да говориш музиката с тялото си
Етнографски музей Етър посреща гости с обновления в интериора
Етнографски музей "Етър" посреща гости с обновления в интериора