НОВИНИ

Как една любовна история може да предизвика истерия?

В студиото на "Денят започва" бившият директор на института по психология към МВР Калин Гайдаров коментира вчерашната "заплаха" от терористичен акт, предизвикана от една любовна история. Гайдаров заяви, че е много важно хората още от училище да бъдат обучавани на публично поведение, а за да не изпадаме паника, инстутициите са длъжни да информират обществото.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
09:01, 25.03.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Хората са различни и как преживяват личните драми е личен въпрос, но в краяна сметка това не бива да рефлектира върху останалите. За съжаление са възможни такива изненади, каза бившият директор на института по психология към МВР.

Гражданите трябва да бъдат отговорни едни към други и отговорни към институциите. Ако искаме да изпълняват социалните си задължение и отговорности, институциите трябва да ги подкрепят, да ги олесняват, да им помагат. Така гражданинът може да влезе в всеобщ модел на поведение. Трябва да има култура за сигурност. Всеки един гражданин трябва да има ясно съзнание в каква среда (социално, политическа и икономическа) живее и да има поведение, което гарантира неговото и на останалите оцеляване, каза Гайдаров.

Културната отговорност обаче не може да бъде постигната с една стъпка, а трябва системна работа.

Много е важно хората още в училище да бъдат обучавани на публично поведение. Важно е обществото да има информация. Инстутициите трябва да говорят с обществото, защото нейни са отговорностите и задълженията да каже истината, допълни още бившият директор на института по психология към МВР.

Вижте целия разговор във видеото.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на Центъра за стратегически изследвания: Атаките в Брюксел имат послание
Шефът на Центъра за стратегически изследвания: Атаките в Брюксел имат послание
Ролинг Стоунс с безплатен концерт в Куба
"Ролинг Стоунс" с безплатен концерт в Куба