НОВИНИ

Как комуникираме с евроинституциите?

Една от основните цели на Европейската комисия е да бъде съживен прекият контакт между гражданите и институциите на Европейския съюз. Това каза ръководителят на представителството на комисията у нас Огнян Златев по време на поредната дискусия от инициативата "Диалог с гражданите", която среща членове на Еврокомисията с хората във всички страни членки. Дискусията днес беше фокусирана върху комуникацията между институциите и гражданите.

Добрина Чешмеджиева
от Добрина Чешмеджиева
17:24, 19.06.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Робърт Солтик - дългогодишен журналист, днес съветник в Комисията, каза, че най-трудната тема за обяснение днес е миграцията. Ралица Ковачева - преподавател във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет подчерта, че разбирането на европейските политики зависи не само от Брюксел, а и от националните ни представители.

Гражданите, участващи в дискусията, поставиха редица въпроси - от параметрите на бъдещия бюджет на общността до свободата на словото в европейските медии. Инициативата "Граждански диалог" се организира особено интензивно по време на българското европредседателство не само в София, а в различни градове на страната, но откровеният разговор между еврокомисарите и хората за бъдещето на Европа продължава и след предаването на щафетата към Австрия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Читалище Светлина – 1861 в Шипка ще бъде обявено за паметник на културата
Читалище "Светлина – 1861" в Шипка ще бъде обявено за паметник на културата
Убиецът на 19-годишната Ивета остава в ареста
Убиецът на 19-годишната Ивета остава в ареста