НОВИНИ

Как политиците тълкуват числата в бюлетината за евровота?

Днес в Централната избирателна комисия беше изтеглен жребият за определяне на поредните номера в бюлетината на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие на предстоящите европейски избори. На евровота на 26 май ще участват 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:00, 24.04.2019
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

И ГЕРБ, и БСП, и ДПС видяха зад номерата, които им се паднаха, победа на евровота.

Цветан Цветанов - заместник-председател на ГЕРБ: За нас номер 12 - ние го възприемаме като 12 победа, която предстои да постигне ПП ГЕРБ в тези европейски избори.
Георги Свиленски - БСП за България: Номер 18 мисля, че е конкретна и ясна задача, поставена пред всички вас днес - първо място и 8 мандата на европейските избори.
Илхан Кючюк - ДПС: Номер 20 е номерът на успеха. На 20 години е младежката ни организация. В тази кампания ние разчитаме изключително много на младите ни кандидати, както и на техния професионализъм.

Патриотичните формации не разчитат на числа, а на работа.

Валери Симеонов - НФСБ: Номер едно - най-хубавия номер. Господ е с нас, провидението е с нас, съдбата е с нас. Остава и ние да си свършим работата.
Ангел Джамбазки - ВМРО: Не разчитаме на нумерологията в никакъв случай. Това е въпрос на работа. Номера е добър - може да означава трима представители, но ще трябва сериозна работа, за да довършим важните си каузи.
Георги Димов - Атака: Ние не сме нумеролози от школата на Питагор. Партия Атака е дала ясно своите каузи и цели, партия Атака ще се бори за тях, в Атака: "Да си вземем своето от ЕС".
Веселин Марешки - Воля: Дори жребия показва колебанието в момента в нашето представяне - дали ще бъдем двама или трима в ЕП. Затова 23.

Фаталното число се падна на обединението Демократична България (Да, България и ДСБ).

Алина Добрева - Демократична България - Обединение (Да България и ДСБ): Тоест ние ще бъдем любимец 13 и ще покажем една истинска алтернатива за една България, която наистина може много повече.

Евгения Банева и Десислава Иванчева ще водят кампания от ареста.

Георги Георгиев - Българско национално обединение: Така, че очаквайте много шоу от нас.
Петър Кърджилов, Инициативен комитет за Десислава Иванчева: 1 и 1 - две - Десислава и Биляна - двете продължават да са онеправдани.

А кое ще бъде числото на късмета ще разберем на 26 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват всички къщи за гости, изградени с европейски средства
Проверяват всички къщи за гости, изградени с европейски средства
Ким Чен-ун пристигна във Владивосток
Ким Чен-ун пристигна във Владивосток