НОВИНИ

Как помогна БНТ2-Варна на хората през 2017 година?

Най-добрата ни тенисистка в първенствата за хора с увреждания Зоя Чавдарова сбъдна мечта си да има свой дом и работа. След редица репортажи на БНТ Варна от Общината осигуриха апартамент на Зоя, а от Бюрото по труда и работа за амбициозната спортистка. Как помогна още на своите зрители екипът на БНТ във Варна и какво промени в региона вижте в следващия репортаж.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
19:40, 30.12.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

За Зоя Чавдарова няма непостижими цели в спорта. БНТ Варна многократно показа успехите и проблеми на варненката, която е на инвалидна количка и е отгледана в социални институции. Което не ѝ пречи да е шампион на България за хора с увреждания по тенис на корт. Трудност среща обаче в намирането на жилище и работа.

Зоя Чавдарова: Много години чаках общинско жилище, много обещание, но благодарение на БНТ получих жилището и едновременно почнах и работа, благодарение пак на БНТ. Вече като си имам вече мой дом по-различно е, чувстваш се по-жив. Надявам се да покоря света!

В новините на БНТ 2 ви разказахме за светофара на един от най-натоварените булеварди във Варна, поставен, за да улесни достъпа до голям магазин. Според шофьорите обаче светофарът може да предизвика сериозни задръствания и катастрофи.

Данаил Каракашев: При големия трафик, опашката от чакащи минава след мястото за светофара.

инж. Злати Златев – изп. директор на „Градски транспорт“ – Варна: Там наистина не е удобно. То е изкачване и в зимата всички знаете, малко лед като има, там понеже е открито и големи тапи ставаха там.“

След репортаж на БНТ Варна, общинската администрация не даде разрешение за пускане на светофара.

;

Екип на БНТ Варна, служители на Община Девня и ученици от града заедно почистихме няколко незаконни сметища край природния феномен „Побити камъни“, в района на каменната гора. Само за няколко часа бяха събрани и изхвърлени тонове отпадъци.

Свилен Шитов – кмет на Девня: Аз благодаря. Със сигурност винаги ще се отзовем на подобни кампании, както сме го правили, особено когато става въпрос за природата и мисля, че е хубаво да дадем един добър пример за всички.

Добрите примери ще продължим и през 2018-та година, защото когато работим заедно с Вас, зрителите, резултатите винаги са по-добри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петиция срещу надплановия прием на деца с хронични заболявания в ясли и градини
Петиция срещу надплановия прием на деца с хронични заболявания в ясли и градини
Анти и проправителствени протести се проведоха в Иран
Анти и проправителствени протести се проведоха в Иран