НОВИНИ

Как празнуват Никулден в Бургас?

Православната църква отбелязва "Св.Николай Чудотворец". Освен тях празнуват рибарите, банкерите, моряците и търговците. Празник има и Бургас. В най-големия катедрален храм в града "Св.Св.Кирил и Методии" владикът Йоаникий започна тържествената литургия постветена на най-тачения светец по Черноморието. Вижте повече в прякото включване на Веселин Григоров от Бургас.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
09:50, 06.12.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Владиката Йоаникий заедно с всички бургаски свещеници и игуменът на Поморийският манастир се помоли за здраве и пожела все така Св.Николай да закриля Бургас и България. По традиция в центъра на Бургас днес дими полевата кухня на военните моряци, които готвят Никулденския рибен курбан. Всички гости и граждани на Бургас ще могат да вкусят от традиционната рибна трапеза.

С тържествен военен ритуал пред сградата на Общината ще бъдат издигнати знамената на ЕС, България и Бургас, а военни моряци начело на литийно шествие ще занесат до мостика венец в памет на загиналите моряци и рибари.

През целия ден ще има забавления за малки и големи, ще се извие и голямо хоро, а вечерта ще бъдат запалени светлините на Коледната елха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисия за защита от дискриминацията стартира кампания Достъпна България
Комисия за защита от дискриминацията стартира кампания "Достъпна България"
Дряновска фирма утвърждава позициите си чрез ОП Иновации и конкурентноспобност
Дряновска фирма утвърждава позициите си чрез ОП "Иновации и конкурентноспобност"