НОВИНИ

Как преминава предаването на изборните протоколи в страната

В Пловдив все още не е приключило предаването на протоколите. Там се образуваха опашки за предаване на изборните книжа. Около 100 секции от областта още не са обработени. През нощта две жени са потърсили медицинска помощ.

bnt avatar logo
от Екипи на "По света и у нас"
07:25, 27.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Избирателният ден в Бургас приключи навреме. Чувалите с бюлетини започнаха да идват в спортната зала "Бойчо Брънзов" към 21:00 ч. Обработката им се забави заради преференциите, обясниха от РИК. В иборният ден бяха повдигнати обвинения на двама души, които купуваха гласове в ромския квартал на град Средец.


Изборната нощ в Шумен премина без видимо напрежение. Първите протоколи от извънредните парламентарни комисии пристигнаха след 21:30 часа. Районната избирателна комисия беше създала организация бързо да се обработват протоколите.

Членовете на секционните избирателни комисии изчакваха спокойно реда си във физкултурния салон на средното училище „Трайко Симеонов" в Шумен. Опашка имаше, но редът на чакащите идваше бързо. Проверката на протоколите се осъществяваше от три екипа на РИК и обработката ставаше сравнително бързо.

;

Първите изборни книжа започнаха да пристигат в Панаирната палата след 23 часа. Сред членовете на секционни комисии от Пловдив-област имаше напрежение. Причината - автобусите, които трябва да върнат хората по домовете им, изчакат всички по направлението да предадат книжата си. Обработката на протоколите за Пловдив-град протича по-бързо и без напрежение.


Във Варна продължава обработката на изборните протоколи. Създадена е организация и няма напрежение. Изборният ден в морската столица приключи навреме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов: Не ни е крайната цел да заемаме властови позиции
Валери Симеонов: Не ни е крайната цел да заемаме властови позиции
Корнелия Нинова: Няма да участваме в разговори за коалиция с ГЕРБ
Корнелия Нинова: Няма да участваме в разговори за коалиция с ГЕРБ