НОВИНИ

Как с малко средства да постигнем максимален резултат при защита от обир на дома

Консултация със специалист може да ни предотврати главоболия от обир по празниците. Гост по темата в "Денят започва" беше Ерик Борисов, специалист по брави.

bnt avatar logo
от БНТ
07:56, 27.12.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според Борисов в един дом дограмите са лесно преодолими, но самите компании предлагат допълнителна защита, която предпазва от взлом. Така срещу невисока сума можем да си предотвратим главоболия впоследствие.

Не работи техниката с оставянето на светеща лампа. Сигурността не означава непременно нещо скъпо, каза още Ерик Борисов.

Той посъветва хората, които все още използват т. нар. "касови ключове" за защита, да ги сменят, тъй като те вече са лесно преодолими от обирджиите.

От Благоевград по темата се включи инспектор Адриан Василев, който посъветва хората да подсигурят жилището със сигнално-охранителна техника, да уведомят близки, които от време на време да проверяват адреса.

В последно време технологиите позволяват лесно преодоляване на ключалка и прозорци и да извършат обир. Предварителни проучвания се правят на домове, за които предполагат, че се крият ценности, коментира инспектор Василев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 130 см сняг блокира американския щат Пенсилвания
Над 130 см сняг блокира американския щат Пенсилвания
Евакуират болните от Източна Гута
Евакуират болните от Източна Гута