НОВИНИ

Как се промени животът на бездомния Митко от Килифарево

В навечерието на Коледа в "Денят започва" ви срещнахме с 38-годишния Димитър Каковски от град Килифарево, който от 15 години няма дом. Дни преди празниците мъжът беше изгонен от селескостопанската постройка, в която беше намерил временно подслон, и на прага на най-студените месеци остана без покрив. Благодарение на десетки хора, трогнати от неговата съдба, днес Митко вече има фургон, топла храна и дрехи, с които ще преживее зимата по–спокойно.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
08:05, 23.01.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

В края на декември открихме Митко в порутена селскостопанска постройка. За да се препитава, мъжът помага на възрастни хора в Килифарево. Разказа ни, че получава тежки епилептични припадъци и няма пари за лекарства. Самотен и отчаян той спешно трябваше да намери подслон на друго място.

Димитър Каковски: Аз стоях на прага на смъртта, 15 години умирах на улицата, на кого ли не се молех. Спя върху един стол, паля огън. Лягам да спя, а на сутринта ей толкова сняг върху мене. Не мога да разбера - настанявам се някъде, идва Коледа, зимата ме изхвърлят!

Тежката съдба на Митко трогнала десетки, които веднага му донесли топла храна, дрехи и надежда, че скоро ще има покрив.

Димитър Каковски: Дадоха ми надежда, че животът ми ще се промени. Донесоха ми консерви, продукти, тука ми дават комшиите. За Коледа една жена от тука ми изпекоха баница!

Месец по-късно благодарение на добри хора Митко вече има и фургон, в който ще изкара зимата спокойно и на топло.

Димитър Каковски: Искам да благодаря на цяла България. Най-после повярвах, че още в тая държава има съвестни хора!
Димитър Събев – кмет на град Килифарево: Ще му помогнем и с негови усилия, той е много работлив, ще добие и нормален вид фургона.

До края на тази седмица Митко ще получи и финансова помощ, с която да плати здравните си осигуровки и отново да се яви пред ТЕЛК комисия, за да получава пенсия заради заболяването си.

Димитър Събев – кмет на град Килифарево: Със социалните служби е осигурена социална помощ на Митко, с която ще бъдат платени здравните му осигуровки и ще преактуализираме през ТЕЛК.

Благодарение на всички хора, които промениха живота му, Митко днес отново вярва в доброто и в чудесата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Чуков: Турската офанзива в Сирия говори за преразпределение на зоните
Проф. Чуков: Турската офанзива в Сирия говори за преразпределение на зоните
Преди вота на недоверие - позициите на парламентарните партии
Преди вота на недоверие - позициите на парламентарните партии