НОВИНИ

Как светът се готви да посрещне 2018 г.?

Светът се готви за посрещането на 2018 г. В Ню Йорк се очакват минусови температури. Губернаторът на щата предупреди, че лошото време ще се задържи до 2 януари.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
13:05, 28.12.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Със засилени мерки за сигурност и със студено време, Ню Йорк ще посрещне 2018-та година. Независимо от минусовите температури подготовката за тържества е в разгара си.

На "Таймс скуеър" беше монтирано кристалното кълбо, което в новогодишната нощ ще бъде спуснато над площада. Тази година на церемонията началото на обратното броене ще даде Тарана Бърк - основателката на движението "Аз също". Очаква се около 1 милион души да посрещнат Новата година на "Таймс скуеър".

С високи градуси и много страст Рио ще се впусне в 2018-та година. Очаква се около 3 милиона души да празнуват на прочутия плаж Копакабана. Според изчисленията на властите, рекордния брой туристи ще донесат на хазната над 2 милиарда реала. Рио обещава на жителите и на гостите на града незабравимо светлинно шоу в новогодишната нощ. То ще продължи 17 минути и ще бъдат използвани 25 тона пиротехники.

В Япония излизат от Годината на Петела със "заличаване" на лошите спомени със смях. Според вярванията "надсмиването" над неприятните събития ще донесе късмет през следващата година. А за източния зодиакален календар, тя ще премине под знака на Кучето. В Осака на специална церемония "Петелът" предаде задълженията си на "Кучето".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китай разрешава 6-дневен транзитен безвизов престой за туристи от ЕС
Китай разрешава 6-дневен транзитен безвизов престой за туристи от ЕС
Кметството на район Южен в Пловдив изгради два нови паркинга
Кметството на район "Южен" в Пловдив изгради два нови паркинга