НОВИНИ

Как тече подготовката за Нова година в страната?

Концерти и празненства ще има на много места в страната. Какви програми са подготвили общините за посрещането на 2020-та година в Пловдив, Варна, Благоевград и Русе?

bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 31.12.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

В Пловдив 2020 година ще посрещнат на открито на площад "Стефан Стамболов" при засилени мерки за сигурност. Празничната програма ще започне точно в 22 часа, когато първи на сцената ще се качат музикантите от алтернативната рок група "Innerglow". Следва дует "Ритон", а половин час преди полунощ всички са добре дошли да се хванат на хорото заедно с танцьорите от ансамбъл "Тракия". Веднага след като се поздравим с "Честита нова година", градусите ще вдигне и група "СкандаУ".

Два часа остават до началото на голямото градско тържество. Някои варненци всъщност вече два часа живеят в 2020-та - тя настъпи за екипажа на кораб „Бузлуджа" в Тайван. За останалите, на сушата, по четири основни линии в града ще има безплатни автобуси, на базара вече се подготвят да посрещнат гладните и жадните, а вече приключва и подреждането на зарята в полунощ. Концертът „Заедно в новогодишната нощ" включва музика за всеки вкус, за да започнем 2020-та с добро настроение.

Много от жителите и гостите на Благоевград избират да посрещнат новата година на площад „Георги Измирлиев". В 23 часа приветствено слово и поздравление за настъпване на новата година те ще чуят от кметът на града Румен Томов. Празнични концерти през днешната вечер ще има още в градовете Банско, Разлог и Гоце Делчев, а в Сандански светлинно шоу ще превърне празничната вечер в истинска светлинна експлозия.

По традиция стотици жители и гости на Русе ще дойдат на площад „Свобода", за да изпратят заедно старата и да посрещнат Новата година. Празничната програма започва точно в 23 часа, а главни действащи лица ще са музикантите от "Дийп Зон Проджект". В полунощ небето над Русе ще бъде осветено от пищна заря и фойерверки. Задължително всички ще се хванат и на кръшното Дунавско хоро, което ще се извие на площада. И ще си пожелаят 2020 година да е мирна, по-щастлива и по-благодатна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4 пъти Нова година на българската база на Антарктида
4 пъти Нова година на българската база на Антарктида
София посреща 2020 година със Сцена под звездите
София посреща 2020 година със "Сцена под звездите"