НОВИНИ

Как влияе на организма некачествената храна?

Агенцията на храните започна засилено проверки в магазините за агнешкото, яйцата, козунаците и всички продукти, които купуват потребителите тези дни. Консумирането на различни продукти и голямо количество води до натрупването на големи количества Е-та в организма и вреди на здравето. Трябва да се притесняваме от всеки продукт,който има прекален дълга годност. Това каза в "Денят започва" д-р Цветанка Терзиева.

bnt avatar logo
от БНТ
07:05, 04.04.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Д-р Цветанка Терзиева: Въпросът е какво разбираме под некачествена храна. Това, което беше известно в миналото, в днешно време отстъпва на заден план, защото има много строги контролни органи и дори да се случва е много рядко. Това, което в момента ни застрашава е качеството по отношение на допълнителни химически вещества, които се съдържат в храните или т.нар известни като Е-та. Те представляват емулгатори, овкусители, оцветители - всичко,което би могло да удължи живота на един продукт и да го остави в едно такова състояние, че да привлича купувача и да придаде вкус, който ни харесва и въпреки това продуктът да не е полезен и вреден в определени случаи. С това продуктът да ни хареса. Трябва да се притесняваме от всеки продукт,който има прекален дълга годност. Минимални количества консерванти в този продукт не са вредни, но когато консумираме различни продукти и голямо количество с тези Е-та, те се натрупват в организма и стават вече вредни.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на работна ръка за розобера в Карловския регион
Недостиг на работна ръка за розобера в Карловския регион
За какво да внимавате, когато купувате яйца и козунак?
За какво да внимавате, когато купувате яйца и козунак?