Филми и развлекателни игри за членовете на СИК в изборната нощ в Арена Армеец

В полунощ се закрива предизборната кампания за местния вот в неделя. Каква е готовността на столичната общинска избирателна комисия за изборите и как ще се гарантира, че няма да се повтори хаосът от предишни години в Арена Армеец.Вижте прякото включване на Зоя Велинова

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
преди 4 месеци
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В зала Арена Армеец започва пресконференция, на която ще бъде показано какви ще са условията и реда за приемане на изборните книжа и бюлетини в изборната нощ.

Председателката на общинската избирателна комисия Полина Витанова твърди, че те ще бъдат много по-добри. Няма да има хаосът, който имаше през 2015 г,. Тогава представители на секционни избирателни комисии стояха повече от денонощие тук, бяха като заложници.

Витанова заяви пред нашата камера, че този път са се погрижили с по-голям брой технически сътрудници - около 180, които ще оказват логистична подкрепа на секционните комисии. Осигурени са по-добри условия за място и изчакване и почивка. За чакащите представители на СИК ще има обособени места, където ще могат да гледат български филми и да играят на развлекателни игри. Осигурена е вода и храна.

Представителите ще влизат през три входа и бюлетините ще бъдат оставени от превозните средства пред входовете. Организацията ще бъде направена така, че те да се разпределят равномерно през трите пункта, за да се приемат по-бързо протоколите.

Разбира се, изчакване ще има, допълни обаче Витанова.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени