Каква е причината за смъртта на боксьора Борис Станчов? Отговорите на този въпрос потърси репортерът на БНТ Паулина Найденова, която се срещна в Нови Искър с близки и приятели на починалото момче. Темата коментира в студиото на Сутрешен блок и Венцислав Николов, международен боксов съдия и член на УС на БФБ. Вижте във видеото.

Лили, сестра на Борис Станчов: Видяхме се точно два дни преди да замине. Беше много добре, даже преди това тук е тренирал, даже е тичал. Беше здрав, прав човек, не е боледувал от нещо или пък да има някоя страшна болест. Явно неговите треньори, за да загуби мача, те не са предполагали, че ще стигне до смърт, но са му дали някакви химични вещества, които са му навредили много яко и не са му подействали както трябва. Сто процента е така, сигурни сме всички тук.

Даже треньорът насила го караше да взима такива вещества, но това той да отговаря. Ние ще поискаме обяснение от него, защото разбрахме много неща, продължи сестрата на починалия боксьор.

Момчето не е искало да записва загуби на свое име. Поради тази причина е играл с чуждото име, споделя приятел на Борис Станчов. Братовчед на загиналия твърди: "треньорът му урежда всичко, Боби само си взима билет от летището и заминава".

Темата коментира в студиото на Сутрешен блок и международният боксов съдия и член на УС на БФБ Венцислав Николов.

Венцислав Николов, международен боксов съдия и член на УС на БФБ: Българският професионален боксов съюз няма как да влезе в тези частни разговори. Структурата е такава - боксьор, мениджър, Българският професионален боксов съюз. Вчера на управителния съвет той категорично отказа, че е знаел. Ние през цялото време сме издали и знаем, че това е Исус Величков. Издали сме лиценз въз основа на документи, които мениджърът е представил в офиса на професионалния боксов съюз. Той представи медицински, лична карта и след това направихме рейтингови срещи, в които да видим дали наистина този човек е подходящ за бокса, защото ние не го познаваме. Аз никога не съм чувал за Исус Величков като боксьор в аматьорския бокс.

Вижте целия разговор във видеото.

Как се подменя състезател преди ринга - говори треньорът на Борис Станчов

Как се подменя състезател преди ринга - говори треньорът на Борис Станчов

Темата за нелепата смърт на един млад боксьор - 21-годишен състезател, който загина на ринга в албанския град Шкодра по време на професионален мач съб...