НОВИНИ

Димитър Пенев за кризата в БФС: Трябва да предотвратяваме проблема в началото

Темата за рокадите във футболния съюз коментира и легендата Димитър Пенев. Най-добрият български треньор заяви, че оставката на Борислав Михайлов е била необходима, но който и да застане на неговото място, няма как сам да се справи с кризата. Според Пенев, нуждата от промяна е била налице още преди години.

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 18.10.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По-често да се отварят правилата, наредбите, за да имаме по-добра организация и по-добро отношение, да предотвратяваме проблема в зачатие, а не да се коментират грешките. За това призова Димитър Пенев.

Футболът е спорт номер 1 в света и трябва често да преглеждаме хората, които отговарят за него, подчерта Пенев.

Димитър Пенев - футболен треньор: Имаше и предупреждения преди 1-2 години, знаете, че се искаше от много фенове и клубове да има промяна в ръководната дейност на нашия футбол-не се получиха. Да не коментирам кои бяха кандидати.

Стратегът от Мировяне иска по-сериозни санкции за хулиганите. Той сподели, че се е почувствал неприятно от расисткия скандал в българския футбол. Надява се да се разминем без санкции.

Димитър Пенев - футболен треньор: Ясно, че е имало пропуски, доста пропуски по тези неща, за да отидем на тази крайност. И след като говорим за промени, ако не станат промени, ще дойдат още негативни неща. След като напуска президента, новите хора трябва да бъдат много точни в това отношение, за да не се допускат такива неща, защото ако върнем назад времето, в минали години също имаше такива случаи. Федерацията трябва да бъде за пример.

Вижте цялото интервю във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво включва споразумението между ЕС и Лондон?
Какво включва споразумението между ЕС и Лондон?
Адвокат: Няма държавна намеса във вътрешните работи на Футболния съюз
Адвокат: Няма държавна намеса във вътрешните работи на Футболния съюз