НОВИНИ

Какво е да работиш за едни от най-касовите филмови продукции

Българка, която работи и се развива в Холивуд. Тя се казва Пенка Кунева и е композитор на световно ниво. Тръгнала е от България, а сега изживява американската мечта. Как е постигнала успехите си и каква цена е платила?

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
11:49, 10.10.2015
Чете се за: 01:03 мин.
Още

Пенка Кунева пише музика за някои от най-известните холивудски продукции.Нейно дело са мелодиите в редица филми с огромни бюджети. Кино, за което всички сме чували - “Матрицата”, “Бързи и яростни”, “Елизиум”, “Tрансформърс” и много други. Историята, която е свързала българката с музиката започва още в детските ѝ години.


Пенка Кунева: "Аз израснах в семейство - майка ми беше музикант, баща ми е химик. От много малка ме водеха на концерти и те двамата много обичаха музиката. И аз си спомням, че имам много хубави спомени като дете как музиката емоционално ме е накарала да почувствам много силни неща и така от любов към музиката от ранно детство."

Получила е стипендия в американският университет "Дюк" и така е започнало пътешествието ѝ по стръмния път към Холивуд.

Пенка Кунева: "Каквито и трудности да имаше аз ги преодолях с характер и с така да се каже голямата основа, която ми дадоха като възпитание, като култура. Аз излязох от България на 23 години с така пълно съзнание като българка, обаче тук научих много и успях да се интегрирам в културата, споделя Кунева.
Ирина Шуликова: "Човек като чуе Холивуд, кино, музика и си представя просто кървава конкуренция. Вие как успявате да виреете там? Как успявате да се справяте, така че да сте на върха?"
Пенка Кунева: "Трудолюбие, желание непрекъснато да се развия като артист, като музикант, като професионалист. Страхотна точност при изпълнение на нещата! Винаги давам повече от себе си, отколкото се очаква. Аз съм работила върху телевизионното шоу "Revenge". Запознах се с Маделин Стол. Тя изпитва някакво възхищение от хора, които са музиканти, защото тя самата е била пианистка и балерина като дете и после е станала актриса. И така просто ми хвана ръката и ме държа...за нея беше просто много интересно, че се среща с една жена музикант... беше много мила", сподели тя.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея празнува годишнина
Северна Корея празнува годишнина
Българското влияние върху христианизацията на Русия
Българското влияние върху христианизацията на Русия