COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Какво е състоянието на пострадалите, настанени във варненските болници?

Все още има опасност за 4-ма от пострадалите при трагичния инцидент в Хитрино. Те са настанени във военоморската и университетската болница във Варна.

от БНТ
18:31, 12.12.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас


Петима от пострадалите, които са настанени във Военноморската болница са в тежко, но стабилно състояние. За живота на двама от тях все още има опасност. Те са с различна степен на изгаряне, с наранявания по тялото от ударната върна при взрива и с белодробни травми от токсичните газове.

Състоянието на останалите трима се е подобрило през последните 48 часа. Очаква се те да бъдат изписани от реанимацията и лечението им да продължи в клиниката по изгаряния. Все още има опасност за живота на двете жени, настанени в интензивното отделение на болницата "Света Марина.

проф. д-р Вилиян Платиканов
"В тежко, но стабилизирано слава богу състояние. Едната е екстубирана от тази сутрин, в съзнание, адекватна. Другата все още не е в състояние такова, че да позволи изключването на апаратурата при нея."

И двете са със сериозни наранявания по лицето и тялото. Преди часове лекарите са извършили тежка операция, за да спасят зрението на една от жените. Медиците не се ангажират с прогноза дали тя е успешна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отложиха заседанието по делото за взрива в завод "Миджур" за 16 юли
Отложиха заседанието по делото за взрива в завод "Миджур" за 16 юли
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината