НОВИНИ

Какво е усещането ​да полетиш с балон и да погледнеш Земята от високо?

Да полетиш с балон и да погледнеш земята от високо. Това все още е един от най-вълнуващите начини за сбъдване на старата човешка мечта за летене. Срещаме ви с двама влюбени от София, които постигнаха мечтата си и видяха от птичи поглед родния град и красивата природа около него.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
11:54, 16.12.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Те са заедно от 6 години. Вече имат 2 малки деца. Двамата са IT-специалисти. Навръх рождения ден на Иван, Елеонора решава да го изненада и да изпълни отдавнашна тяхна мечта - да летят с балон. След 30 минути романтика във въздуха, на километри височина над полята край София, и двамата определят изживяването като красиво и уникално.

Елеонора Несторова: Отдавна мечтаем и аз, и той, да летим с балон и това вече е факт.
Иван Иванов: Беше много приятно, супер спокойно, и си заслужава, наистина.

Двамата влюбени си обещаха, когато пораснат децата им, да доведат и тях, и заедно да полетят отново.

В балона винаги има шампанско с няколко чаши. Причината е, че тук много често се возят двойки, които решават да сключат брак. Затова екипът винаги е готов. А шампанското се отваря доста често, тъй като почти винаги отговорът е "Да".

Антон Георгиев - пилот на балон: Който се осмели да предложи брак на балона, не му отказват. Досега нямам такъв случай... Обяснявам си го с това, че да стигнеш до там, че да предложиш толкова смело брак, на токова нестандартно място - си сигурен в нейните действия.
Марио Стойков - управител на фирма за екстремни спортове: - Печели ли се от тази дейност? - По-скоро не. Правим го за хоби и да направим хората щастливи.

Дали като предложение за брак или просто жест към любим човек, но напоследък интересът към летенето с балон е все по-голям. Само тази година свободните полети край София са над 100 и така се осъществява мечтата на много хора.

Венка Василева: Бих казала, че това е докосване до божественото. Отгоре виждаш града, колко са малки определени грижи. Виждаш кои са важните неща. Виждаш прекрасното.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници в Ерусалим: Християнин ръководи Музея за ислямско изкуство
От нашите пратеници в Ерусалим: Християнин ръководи Музея за ислямско изкуство
Няма да се увеличава таксата за смет във Варна
Няма да се увеличава таксата за смет във Варна