НОВИНИ

Какво е усещането да вечеряш на 5 метра под водата?

За да опитате ястията в ресторант "Перла", трябва да се гмурнете в един от най-дълбоките басейни в Белгия. Спускате се с акваланг във вода с температура 33 градуса по целзий и се озовавате в прозрачна перла, която събира няколко души. За 99 евро човек получава салата от омар, гъши дроб и шампанско. Създателят на ресторанта Джон Беернаертс сподели какво го е мотивирало да направи едно различно място за хранене.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
08:50, 01.02.2017
Чете се за: 00:28 мин.
Още
Джон Беераертс, създател на ресторанта: "Създадох този басейн преди 12 години, когото все още бях гмуркач-ентусиаст като тийнейджър. Исках да направя възможно всеки да се научи да се гмурка. А последното нещо - сферата е направено за едно. Хората вътре в нея да могат да се срещат. Да обменят идеи."

Ресторантът е строен повече от година. Сервитьорите са гмуркачи, които носят храната във водоустойчиви пакети. Мястото е подходящо за романтични срещи.

Николас Мушар: "Мисля, че е уникален фактът, че си под водата. Двамата сме като двойка риби, обичаме да сме под водата. Това е уникално. Вечеря, която ще помним до живот.

За разлика от останалите ресторанти, тук клиентите преминават през обучение по гмуркане преди да седнат на масата. 16 души са посетили ресторанта след като е бил създаден в края на миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 20 000 души се борят с горските пожари в Чили
Над 20 000 души се борят с горските пожари в Чили
Поскъпването на плодовете и зеленчуците се дължи на лошите климатични условия
Поскъпването на плодовете и зеленчуците се дължи на лошите климатични условия