НОВИНИ

Какво ще бъде наказанието за учителката, отишла пияна на работа в Хисаря

Учителка от Хисаря беше заловена да шофира в нетрезво състояние на път за работа. При проверката алкохолната й проба е отчела 1.85 промила. Пред БНТ тя разказа, че съжалява за неразумните си действия. По случая е образувано бързо производство, което вече е приключило.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
08:18, 14.02.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Днес обвинението ще бъде внесено в съда и в съвсем кратки срокове ще бъде произнесена нейната присъда.

Иван Чавов - директор на ОУ "Климент Охридски": Много неприятен инцидент с широк обществен отзвук. Аз се срамувам от постъпката на моята колежка, всички се срамуват, включително и децата, травмирани са. Тя се ползваше с авторитет пред тях, всичко рухна с една необмислена постъпка, с едно неприсъщо за учител поведение.

Той разказа, че с нея са имали леко спречкване през декември и тя си е подала документите за напускане, но директорът разчитал на нея, защото имала авторитет пред учениците и преподавала любим предмет - физическо възпитание. Чака решението на съда и тогава ще вземе решение какво ще прави с нея. Надява се, ако я освободи, бързо да намери кадри.

Иван Чавов - директор на ОУ "Климент Охридски": Контролът никак не е занижен, аз се радвам, че регионалното управление упражнява много строг контрол. Когато сме я назначавали, тя не е показала признаци дори в действията си, не съм констатирал че тя е употребявала алкохол и може да си позволи да дойде пияна на училище, няма такива случки с нея, дори няма нарушения през последните няколко години, защото ние разговаряхме снощи, тя поиска да си подаде оставката, но аз не я приех, искам да изчакам решението на съда.

Директорът на училището ще изчака решението на съда. По закон за шофиране в нетрезво състояние наказанието е между 1 и 3 години лишаване от свобода и глоба от 200 до 1000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел: 10 млн. евро имат учените в Европа за ваксина срещу коронавируса
Мария Габриел: 10 млн. евро имат учените в Европа за ваксина срещу коронавируса
Когато модата срещне шоколада
Когато модата срещне шоколада