НОВИНИ

Какво време да очакваме през най-отпускарския месец август?

След поройните дъждове, бурите и градушките, които преживяхме тези дни - от днес започват горещниците, а целият август ще бъде топъл и предимно сух. Такава е прогнозата на климатолога доц. Георги Рачев. В сутрешния блок на БНТ той съобщи, че през август максималните температури ще се задържат високи, но не се очаква да стигат до 40 градуса.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
17:41, 28.07.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Ако вече сте приготвили куфарите за морето през уикенда - не се колебайте и смело тръгвайте на път. През следващите дни в цялата страна се очаква топло и тихо юлско време с приятни температури, включително и през последния ден на месеца. Тенденцията ще продължи през цялата следваща седмица.

доц. Георги Рачев - климатолог: Август месец започва с топлина и със сухо време и това ще продължи до към 10 август.

Според дежурните метеоролози, от 1 до 4 август температурите ще са близки до обичайните за месеца - както минималните, така и максималните. От 4-10 август обаче те ще са над нормата и на много места в страната ще надхвърлят 35 градуса.

И след 10 август времето ще се запази тихо и топло като не се очакват изгарящите 40 градуса, каквито имахме през юли.

доц. Георги Рачев - климатолог: Много спокоен месец. Слънцето няма да е така изгарящо както през юли. Температурата на морската вода ще е над 24 градуса. Засега не се задава нищо катастрофално, което да определи месец август като неблагоприятен.

Според Георги Рачев през август времето ще е идеално както за море, така и за планина.

А за тези, които са избрали да почиват в Европа, през осмия месец на годината над стария континент ще бъде слънчево и тихо, без силни жеги или наводнения, каквито имаше в някои страни през юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненски спортисти срещу агресията сред младите
Варненски спортисти срещу агресията сред младите
Германия се обяви против санкциите на САЩ срещу Русия
Германия се обяви против санкциите на САЩ срещу Русия