НОВИНИ

Кал, дупки и жици в столичния Западен парк

Все още не се знае кога ще бъде възобновен ремонтът на Западен парк в София. Спирането му се наложи заради проектантски грешки и засега няма яснота кога ще приключи започнатата реконструкция. Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че системата, която се изгражда за осветление в парка, била проектирана така, че да мине през 500 дървета. Проектантите не предвидили и че през парка минава ВиК колектор. Това наложило окончателното спиране на проекта. Стойността му е близо 10 млн лв.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:24, 09.07.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Кал, дупки, купчини пръст и камъни, стърчащи електрически инсталации - това е ситуацията в по-голямата част от Западен парк.

Кадастър на подземната инфраструктура в столицата е създаден преди 10 години, затова никой не е предполагал, че точно на входа на Западен парк се намира водопроводен колектор. Това е и причината ремонтът да бъде временно спрян.

Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община: По отношение на подземната инфраструктура при всеки обект се появяват и изненади, които изискват да се работи в хода на изпълнението. Стига да има капацитет и да се работи бързо. Това не смятам, че е някакъв сериозен проблем. Тук обаче проблема е, че проектантите наистина забавиха доста време това препроектиране. Възложихме препроектирането на структурите на НАГ, така че работи се усилено в момента.

От общо 26 училища и детски градини , които се ремонтират това лято, при два от проектите има проблеми и договорите на фирмите са спрени. Става дума за 70-то и 16-о училище. Йорданка Фандъкова провери и строежа на физкултурен салон в 37-мо училище в Люлин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия обсъжда понижаване на възрастта за носене на отговорност
Германия обсъжда понижаване на възрастта за носене на отговорност
Катастрофа с два тира затвори пътя Шумен-Бургас
Катастрофа с два тира затвори пътя Шумен-Бургас