НОВИНИ

Калоян Паргов: Господин Плевнелиев се оказа добър баскетболист

Гостът в студиото на "Денят започва", Калоян Паргов от БСП, беше категоричен, че трябва да има предсрочни парламентарни избори и всички тези опити за съставяне на работещо правителство са били театър. Под умите му президентът Плевнелиев е "дриблирал около коша без да подава топката и без да реализира кош".

bnt avatar logo
от БНТ
08:08, 22.12.2016
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Калоян Паргов: "Самият мандат на Плевнелиев ние го оценихме като провал. Примери много. Това е последният му служебен кабинет, който по Конституция трябваше да направи. Вярно е, че за 26 години това е първата такава ситуация, в която изпада български президент. Всяко нещо си има решение. Дали кабинетът ще бъде за 20 дена или за 20 месеца, това зависи и от Румен Радев, който ще влезе в правомощията си след 22 януари. Той има право да направи всичко, което смята за добре, тъй като тогава топката ще бъде в неговото поле. Няма как Румен Радев да играе с топка, която не е в неговото поле. Между другото господин Плевнелиев се оказа добър баскетболист. Ние всички наблюдавахме как той дриблира около нас близо месец, около коша, без да подава топката, или подавайки я, връщайки я, без да реализира кош. За съжаление това ще продължи още един месец до встъпването на Румен Радев в длъжност."

Политическата ситуация сега е много различна от тази през 1996 година, смята Паргов.

Калоян Паргов: "Поведението на господин Плевнелиев през тези 5 години ясно показа, че той зависи от една политическа сила която го е издигнала и от която е избран. От която не можа да се еманципира до самия край на мандата. Проблемът е, че едно правителство в оставка, което претендира за стабилност, за отговорност, видимо бърза да довърши нещо. Говорим за назначения, разместване на пластовете, за довършване на обществени поръчки, дори и за концесиите, които са на дневен ред. Всичко това може да изчака, тъй като видимо този парламент изгуби своята легитимност. Той не може да състави работещо правителство. Видя се, че коалицията е работила в угода на ГЕРБ и премиера в оставка. Какво се промени между тях за две години? Нека да не прехвърлят топката в полето на Радев или да ни изкарват нас виновни."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сирийските власти са поели пълен контрол над Алепо
Сирийските власти са поели пълен контрол над Алепо
Украйна върна на Италия откраднати картини
Украйна върна на Италия откраднати картини