COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Калоян Паргов: През първите 100 дни констатираме протести и скандали

"Денят се познава от сутринта. Първите 100 дни на едно управление са като сутринта. В рамките на това време констатираме протести и скандали." Това коментира в "Денят започва" Калоян Паргов, лидер на БСП-София. Той каза още, че се наблюдава хаос и несправяне с проблемите на градската среда.

от БНТ
08:10, 10.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Лидерът на столичните социалист каза още, че до голяма степен протестът на МВР е справедлив.

Калоян Паргов, лидер на БСП - София, член на ИБ на "БСП лява България":: В момента сме предложили на експертите да работят по алтернативния бюджет. Идеята е свързана най-вече с икономическата програма. Всичко, което е представено там, имам чувството,че са го писали чиновници,а ние имаме нужда от визионерски подход.

Паргов коментира още, че основният проблем на бизнеса е квалифицирана работна ръка.

Калоян Паргов, лидер на БСП - София, член на ИБ на "БСП лява България":: Рестриктивността в няколко поредни правителства на ГЕРБ доведе и до тези протести. В момента наблюдаваме същия подобен предпазлив подход. Преките вътрешни инвестиции намаляват в последните години, което показва, че бизнесът не вижда перспектива и сигурност и търси други възможности за съжаление извън България. Притеснително е, че над половината общини имат просрочени задължения. Решението е повече икономика, за да може да имаме по-активна социална политика и по-високи доходи, които хората очакват.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Случаите на коронавирус в света вече над 5,5 милиона
Случаите на коронавирус в света вече над 5,5 милиона
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"